Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

nieuw gezinslid: Bakkie!

We introduceren een nieuw 'gezinslid': Bakkie. Dit kleine groene bakje zet je op je aanrecht en, heel handig, hij lust alles wat jij ook lust!

Sta je in de keuken met een bananenschil en gooi je hem zonder na te denken in de restafvalbak? Je bent niet de enige. Zo'n 32 procent van het restafval bestaat uit gft en etensresten. Tegelijk bevat de gft-bak vaak materialen die er niet in thuishoren. Het gevolg? Compost met plastic erin. Hoog tijd om daar verandering in brengen.

Twee simpele tips
Maak het jezelf makkelijk en zorg dat je de etensresten en snijrestjes meteen makkelijk kwijt kunt.
  1. Zet een bakje op het aanrecht en verzamel daar gedurende de dag al het gft in. Je ziet dan dat je meer gft in huis hebt dan je denkt.
  2. Om gft en etensresten makkelijker te kunnen scheiden kan je gebruik maken van biologisch afbreekbare zakjes. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt.
Gratis afvalwijzer
Soms is het lastig te bepalen waar u je een bepaald product weggooit. Check dan de (gratis) afvalwijzer in de HVC-app. In deze afvalwijzer kun je ruim 1000 producten opzoeken en nakijken waar ze weggegooid moeten worden. Staat een product er niet bij? Laat het ons weten, dan voegen we het toe. De app is te downloaden in iTunes en Google Play (zoek HVC).
 
De groene bak, die is dus alléén voor gft en etensresten. Ben jij er mooi vanaf en maken wij er groen gas en compost van!