NVRD-leden op zoek naar een circulaire minicontainer

dinsdag 17 januari 2017

‘Wij maken werk van circulair’. Dit statement werd tijdens en na het NVRD jaarcongres in 2016 door tientallen leden onderschreven. En het heeft effect! Zo zijn meerdere leden aan de slag gegaan met de zoektocht naar een circulaire minicontainer. Midwaste (namens 13 leden), Meerlanden, HVC en de gemeenten Terneuzen en Rotterdam hebben het concrete voornemen circulaire minicontainers in te kopen. Als startpunt hiervoor is 16 januari jl. de schriftelijke marktconsultatie gepubliceerd.

In de marktconsultatie wordt aan producenten, leveranciers en andere – wellicht onverwachte – partijen gevraagd wat er momenteel al mogelijk is en hoe zij een circulaire minicontainer voor zich zien. Uitgangspunt voor een circulair product is dat de grondstoffen hun waarde behouden. Iedereen mag meedoen wat de kans op verrassingen wat betreft samenwerking, productontwerp en vormen van eigenaarschap vergroot. De marktconsultatie staat open tot 10 maart 2017.

Meer informatie over het project is te vinden via www.nvrd.nl/circulair