Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Ondertekening overeenkomst HVC – gemeente Schagen

woensdag 28 juni 2017

Ondertekening overeenkomst HVC – gemeente Schagen

Gemeente Schagen en afval- en energiebedrijf HVC verlengen hun onderlinge dienstverleningsovereenkomst (DVO). Dit betreft de afvalinzameling, -verwerking en vermarkting. Met de ondertekening van de dienstverleningsovereenkomst is HVC binnen de gemeente Schagen voor aankomende 15 jaar weer het vertrouwde gezicht bij de inzameling van de grijze- (restafval), groene- (gft), blauwe (papier) en oranje (plastic,blik en pak) bakken. Daarnaast zamelt HVC nabij de supermarkten binnen de gemeente het glas en textiel in. Daarnaast heeft HVC een afvalbrengstation aan de Zijperweg in Schagen waar inwoners kosteloos hun grof afval kunnen brengen. Deze afvalstromen worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Het restafval dat nog overblijft wordt in de afvalenergiecentrale in Alkmaar omgezet in elektriciteit en stadswarmte.
 
Sigge van der Veek: “Omdat het afval wordt gescheiden aan de bron, bij de inwoners, geven we de ‘circulaire economie’ echt vorm. We zorgen steeds meer voor een kringloop. Ook halen we zo milieudoelstellingen die we in het jaar 2020 bereikt willen hebben. We zijn als gemeente Schagen samen met HVC goed op koers voor wat betreft de 100 kg restafval en 75% afvalscheiding per 2020”.
 
HVC blijft verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de afvalinzameling en –verwerking. Voor bakken die niet zijn geleegd, aanmelding van grof afval of kapotte bakken/containers kunnen inwoners van Schagen contact opnemen met de klantenservice van HVC via 0800-0700 (gratis) of klantenservice@hvcgroep.nl.