Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Ook plasticbak voor inwoners Enkhuizen en Hoorn

vrijdag 07 juli 2017

Ook plasticbak voor inwoners Enkhuizen en Hoorn

In steeds meer gemeenten krijgen inwoners een bak aan huis voor plastic, blik en (drink)pakken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen HVC en uw gemeente. Per wijk wordt gezocht naar de meest passende oplossing. Inwoners van flats hebben bijvoorbeeld geen plaats voor een bak aan huis en brengen hun plastic afval naar verzamelcontainers.


Enkhuizen
De inwoners van Enkhuizen, behalve de inwoners van de binnenstad, hebben in de tweede helft van juni een plasticbak ontvangen. Deze extra bak maakt het voor inwoners nog makkelijker om afval te scheiden. Door deze maatregel blijft er minder restafval over. Daarom wordt de restafvalbak nog maar eens per vier weken wordt geleegd bij inwoners die in laagbouw wonen. De plasticbak voorkomt dat veel herbruikbare materialen in de restafvalbak verdwijnen. De komende periode gaat een team afvalcoaches de wijk in om in gesprek te gaan met inwoners over het scheiden van afval en het bespreken van dingen waar mensen tegenaan lopen in de eerste weken dat de plasticbak in gebruik is.  

Hoorn
In een deel van de gemeente Hoorn, de wijk Risdam, hebben de inwoners begin juli plasticbakken gekregen. Nu kunnen ze hun afval beter scheiden. Net zoals het overgrote deel van de inwoners van de gemeente dat in 2016 al plasticbakken heeft ontvangen. Op 19 juli gaat het team van HVC de wijk in om in gesprek te gaan met inwoners over het scheiden van afval.