Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

proef afval scheiden voor bewoners hoogbouw Den Helder.

In een flat of appartement is het lastiger om afval te scheiden dan wanneer je in ‘laagbouw’ woont. De perfecte oplossing hiervoor is nog niet gevonden. Daarom starten we met een proef in de wooncomplexen aan de Hendrik Baskeweg en Heiligharn. Alle bewoners worden uitgenodigd om mee te doen aan deze proef en hun afval te scheiden.

Voor de flats komen containers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en voor groente, fruit en etensresten. Zo kunnen de bewoners van de appartementen hun afval makkelijk gescheiden aanbieden. 

5 oktober: Speciale afvalmarkt
Afgelopen weken kregen de bewoners van deze complexen bezoek van onze afvalcoaches. Zij hebben de proef mondeling uitgelegd en natuurlijk vragen daarover beantwoord. Voor deze inwoners én alle andere Nieuwediepers organiseert HVC een afvalmarkt op beide locaties. Dus heb je vragen over afval? Wil je de  speciale VR-film over het scheiden van gft en etensresten bekijken? Kom dan naar een van de afvalmarkten. Ook de afvalcoaches zijn aanwezig. 

Tijdstip:

  • bij wooncomplex Hendrik Baskeweg van 10.00 tot 12.00 uur
  • bij wooncomplex Heiligharn van 13.00 tot 15.00 uur 

Wethouder Peter de Vrij ‘opent’ deze ochtend officieel de eerste nieuwe containers bij de Hendrik Baskeweg. Na deze opening kunnen bewoners die zich hebben aangemeld voor deelname aan de proef de containers gebruiken.

Nog maar een klein beetje over
Als je je plastic, blik en drinkpakken en groente-, fruit- en etensresten scheidt, blijft er nog maar een heel klein beetje restafval over. En, belangrijker: gescheiden afval valt goed te recyclen! Van plastic verpakkingen worden bijvoorbeeld weer nieuwe boodschappenkratjes gemaakt. En van groente-, fruit- en etensresten kan groen gas en compost worden gemaakt. Zo vormt afval de basis voor nieuwe producten.