Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

proef recyclekraam stopt.

Donderdag 29 augustus is de laatste keer dat je spullen in kan leveren bij de recyclekraam. De proef met de recyclekraam heeft een halfjaar geduurd. Op basis van de uitkomsten en evaluatie van deze proef wordt gekeken naar een mogelijk vervolg.

Blijf vooral afval scheiden
Een groot deel van het restafval bestaat op dit moment nog uit materialen die je bij de recyclekraam kon inleveren. Nu de recyclekraam stopt, stop dan niet met afval scheiden. Deze producten kunnen ook ingeleverd worden bij de milieustraat in Emmeloord (Montageweg 1, Emmeloord). Door dit afval beter te scheiden wordt ons restafval minder en kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt als basismateriaal voor nieuwe producten.

180 kilometer rijden op 8 liter frituurvet
Jouw grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Meer dan 70% van het afval dat HVC inzamelt, wordt hergebruikt. Zo kan je 180 kilometer rijden op 8 liter oude olie of frituurvet en worden er van het ingeleverde metaal weer nieuwe fietsen gemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat je jouw grof afval naar de recyclekraam (22 en 29 augustus) of de milieustraat in Emmeloord brengt, alleen dan kan het gerecycled worden!