Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad in binnenstad Enkhuizen

woensdag 08 februari 2017

Promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad in binnenstad Enkhuizen

Woensdag 8 februari is een promotieteam langs de deuren gegaan om met inwoners van de binnenstad van Enkhuizen in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie ‘De wijk in’ sluit aan bij de pilot die de gemeente is gestart om afval beter te scheiden. Die dag sloot wethouder Gerrit Wijnne aan bij het team om van inwoners zelf te horen welke vragen ze hebben over het scheiden van afval, èn om ze te adviseren over hoe ze afval scheiden in huis makkelijk kunnen maken.  

Het team gaat nog een keer de wijk in op zaterdag 11 februari. Het promotieteam bestaat uit medewerkers van HVC. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van gft en plastic, blik en lege pakken, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de container mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Gft scheiden in de binnenstad
Vanaf 7 februari kunnen inwoners hun gft-afval kwijt in verzamelcontainers in de wijk. Elke dag hebben we afval van groente, fruit en andere etenswaren. Denk bijvoorbeeld aan de klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten die overblijven na een maaltijd. U kunt een belangrijke bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat uw gft nuttig wordt hergebruikt. Een gemiddeld gezin heeft zo’n 160 kilo groente-, fruit en etensresten per jaar. Door dit apart te houden, kan het worden verwerkt tot groen gas en compost.

Wijziging plastic, blik en pak en restafval
Om het de inwoners van de binnenstad makkelijker te maken hun plastic, blik en pak apart te houden, heeft de gemeente besloten dit afval vaker op te halen in de binnenstad. Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic, blik en pak. Daarom is besloten om plastic, blik en pak vaker op te halen. Zo hoeft u het minder lang thuis te bewaren. Het gevolg van het goed scheiden van uw afval, is dat er nog maar weinig restafval overblijft. Daarom wordt dit afval vanaf 7 februari één keer per twee weken ingezameld.

Inzamelschema
Doordat de afvalinzameling in de binnenstad gaat veranderen, komt er een nieuw inzamelschema voor plastic, blik en pak en restafval. Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.