Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad in gemeente Noordoostpolder

donderdag 20 oktober 2016

Promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad in gemeente Noordoostpolder

Momenteel gaat een promotieteam langs de deuren om met inwoners van Noordoostpolder in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie ‘De wijk in’ sluit aan bij de komst van de twee nieuwe containers aan huis. Een om plastic verpakkingen, blik  en lege pakken in apart te houden, de andere voor papier en karton.

De actie ‘De wijk in’ is gehouden op zaterdag 22 oktober en woensdag 23 en vindt nog plaats op zaterdag 26 november in meerdere wijken van de gemeente plaats. Het promotieteam bestaat uit medewerkers van HVC. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van papier en van plastic, blik en pak, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de bak mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Container helpt bij het beter scheiden van afval
De komst van de containers bij laagbouwwoningen is een belangrijke stap om de hoeveelheid restafval terug te dringen. Door het afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden en kan het worden hergebruikt. Tijdens de gesprekken krijgen de bewoners een folder waarin staat wat nu precies in welke bak mag en een pen van gerecycled plastic met de tekst “Vroeger was ik een pak vla, nu ben ik een pen”.

Wijziging van de inzameling
De papier-container en plastic-container worden eens in de vier weken geleegd. Doordat er nog maar weinig restafval overblijft, zal ook de container voor restafval voortaan eens in de vier weken worden geleegd. De inzameling van gft en etensresten blijft hetzelfde. Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.