Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad in Hollands Kroon

donderdag 11 mei 2017

Promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad in Hollands Kroon

Vanaf woensdag 10 mei is een promotieteam van HVC langs de deuren gegaan om met inwoners van Hollands Kroon in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie ‘De wijk in’ sluit aan bij de introductie van de nieuwe container voor plastic, blik en pak. Op 17 mei sluit wethouder Groot aan bij het team om van inwoners zelf te horen welke vragen ze hebben over het scheiden van afval. En om ze te adviseren hoe afval scheiden in huis zo makkelijk mogelijk kan. 

Het team met medewerkers van HVC gaat in mei vier keer de wijk in: 10, 13, 17 en 19 mei en bezoekt naar meerdere kernen. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van gft en plastic, blik en lege pakken, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in welke container mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Meer plastic scheiden
Vanaf april kunnen inwoners hun afval van plastic, blik en lege pakken kwijt in de plastic-container. Dit kan een tandpastatube zijn, een blikje fris of een vlapak. Van dit afval kunnen broodtrommels of pannen worden gemaakt, daarom is het goed scheiden van afval belangrijk zodat veel waardevolle grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Uit de ervaring van HVC met andere gemeenten blijkt dat inwoners door de invoering van een extra container afval beter scheiden én dat er meer plastic, blik en pak wordt opgehaald dan bij inzameling met zakken.

Vernieuwd inzamelschema
Door de nieuwe container is er een gewijzigd inzamelschema voor plastic, blik en pak en restafval. De container voor plastic wordt eens per vier weken geleegd, die voor restafval eens per vier weken. Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.