Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Promotieteam HVC in Lelystad voor campagne gft en etensresten

HVC houdt dit voorjaar een campagne over het scheiden van gft-afval en etensresten. Als onderdeel van de campagne bezocht een promotieteam van HVC afgelopen zaterdag de Albert Heijn en de weekmarkt in het Stadshart. Wethouder Elly van Wageningen versterkte het promotieteam en ging met het winkelende publiek in gesprek over de mate waarin en de manier waarop men gft en etensresten scheidt. De wethouder en het promotieteam deelden appels uit als dank voor het gesprek. 


Gft-afval is waardevolle grondstof
Wethouder Van Wageningen: "Ik heb geweldige gesprekken gehad. Het viel me op hoe positief mensen zijn over het scheiden van gft-afval als je vertelt dat het een waardevolle grondstof is. Niet iedereen wist dat ook etensresten in de gft-bak horen. Juist etensresten zijn belangrijk in het proces om van gft-afval weer groen gas en compost te maken. Als je dat vertelt, en een paar tips deelt hoe gft-afval en etensresten te scheiden, beamen mensen dat gft-afval waardevoller is dan gedacht."
 

Gft, daar kun je iets mee
Gft-afval is dus een waardevolle grondstof en is de moeite waard om goed te scheiden. De eerste stap zetten inwoners gewoon thuis: door te zorgen dat alles wat in de gft-bak mag, daar ook echt in terecht komt. Marit van het promotieteam van HVC deelt een leuke anekdote: "Ik was in gesprek met een jongeman die net een portie kippenkluifjes had gekocht. Dan is het interessant om te vragen in welke bak hij de botjes gooit na de maaltijd. Het bleek dat deze meneer de botjes normaal gesproken weggooit in de grijze bak voor het restafval. Ik heb hem uitgelegd dat de botjes in de groene bak mogen, zodat er groen gas en compost van kan worden gemaakt. En dat een volle gft-bak levert genoeg groen gas op waar een gezin 21 dagen op kan koken."

Promotieteam bezoekt supermarkten
Het bezoek van het promotieteam is onderdeel van HVC’s voorjaarscampagne ‘Gft, daar kun je iets mee’. Deze campagne is bedoeld om inwoners bewust te maken dat etensresten ook gft-afval zijn en dus in de groene bak horen. Gft-afval is namelijk van waarde, omdat het grondstof is waar weer groen gas en compost van wordt gemaakt. Via website en social media worden informatie en tips gegeven over het goed scheiden van groente- en fruitafval. Het promotieteam van HVC zal op zaterdagen in mei en juni bij diverse supermarkten in Lelystad aanwezig zijn om met inwoners in gesprek te gaan over het belang van het scheiden van gft en etensresten.