Straks twee bakken erbij

maandag 13 juni 2016

Straks twee bakken erbij

Huishoudens van gemeente Noordoostpolder krijgen in september twee extra containers aan huis. Een voor oud papier en een voor plastic, blik en pak. Voor hoogbouw blijft de inzameling zoals deze nu is. Met de komst van de container aan huis voor papier stopt de inzameling door verenigingen.

“Fantastisch dat we afval scheiden voor onze inwoners zo gemakkelijker gaan maken. Veel bewoners wachtten met smart op de plastic container vanwege de wegwaaiende plastic zakken.” Aldus wethouder Andries Poppe. Deze keuze is gemaakt samen met een klankbordgroep van bewoners uit de hele gemeente. Elk huishouden krijgt voor september een brief met uitleg hierover.

Hoogbouw is anders geregeld
Bewoners in hoogbouw behouden voorlopig de huidige inzameling van plastic, blik en pak in zakken. De gemeente wacht landelijk onderzoek af hoe grondstoffen het beste bij hoogbouw ingezameld kunnen worden, tegen zo laag mogelijke kosten. Binnenkort zoekt de gemeente contact met de hoogbouwbewoners om een maatwerkoplossing te bieden voor het afvoeren van hun oud papier.

Verenigingen stoppen met inzameling oud papier
In september kan het inzamelen van oud papier door maatschappelijke organisaties stoppen. De gemeente heeft afspraken met deze partijen, in de meeste gevallen een afkoopregeling.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit
Gemeente Noordoostpolder en HVC vinden het belangrijk om afval te scheiden. Door het afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden en kunnen er weer nieuwe producten van worden gemaakt. Inwoners dragen daaraan bij door thuis hun gft, papier, glas en plastic, pak en blik apart te houden.