Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Te vaak ander afval in ondergrondse gft-container

dinsdag 16 januari 2018

Te vaak ander afval in ondergrondse gft-container

Uit sorteeranalyses blijkt dat inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Velsen regelmatig restafval in de gft-container weggooien. Dit zorgt ervoor dat er geen biogas en compost kan worden gemaakt uit het gft van deze container. Het groente-, fruit- en tuinafval (gft) is dan te veel vervuild door ander afval. Uiteindelijk moet de inhoud van de container dan alsnog worden verbrand. Dat is natuurlijk jammer, niet duurzaam en kost de gemeente bovendien geld. Genoeg argumenten dus om afval in de juiste container te gooien.  

Om inwoners beter te informeren over welk afval in welke container thuis hoort, starten de gemeenten en HVC een campagne hierover. Als onderdeel hiervan gaan HVC-afvalcoaches de komende weken de wijk in om met inwoners te praten over het belang van afval scheiden en in het bijzonder over gft en etensresten. Na het gesprek met de afvalcoach krijgt de inwoner een handige snijplank die eraan herinnert de snijresten apart te houden en een rolletje biozakjes om het gft eenvoudig naar de ondergrondse container te brengen.

Afvalcoaches in de wijk
Deze week zijn de afvalcoaches op dinsdag in Velsen, vrijdag in Heemskerk en afhankelijk van het weer donderdag of zaterdag in Beverwijk. Ook lopen zowel wethouder Frowijn van Heemskerk als wethouder Bal van Velsen in de komende weken mee met de afvalcoaches om de ervaringen en vragen van inwoners te horen. Eerder ging wethouder Dorenbos (Beverwijk) al met de afvalcoaches mee.