Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Terugblik op bloeiende gft-campagne

zaterdag 01 juli 2017

Terugblik op bloeiende gft-campagne

Dit voorjaar organiseerde HVC samen met 26 gemeenten een campagne om inwoners te informeren over het belang van het scheiden van gft en etensresten. Er gaat nog een flink deel (30%) gft verloren omdat het in de grijze bak in plaats van in de groene bak belandt. Vaak omdat mensen niet weten dat etensresten ook in de groene bak mogen. Een terugblik op deze succesvolle campagne.

De campagne in cijfers:

  • 16.700 bewoners zijn aangesproken door promotieteams bij 56 supermarkten en afvalbrengstations;
  • dit gebeurde in 26 gemeenten in  Nood Holland, Zuid Holland en Flevoland;
  • zo'n 330 mensen kwamen een kijkje nemen bij de groene energiefabriek in Middenmeer;
  • 8.200 mensen die hun grof tuinafval kwamen brengen op het afvalbrengstation kregen als dank een setje werkhandschoenen voor in de tuin.

Persoonlijk in gesprek
Een groot deel van de campagne stond in het teken van een persoonlijk gesprek over gft en etensresten. Frisse HVC promotieteams gingen het gesprek aan met bezoekers van 56 supermarkten in Nood Holland, Zuid Holland en Flevoland. ‘Mogen vleesresten ook in de groene bak? Dat wist ik niet..’ was een antwoord dat vaak terugkwam. Maar ook; ik scheid al mijn gft, maar ik vind het wel goed dat jullie hier staan om andere mensen te informeren”. Mensen die wilden weten wat er na het scheiden en inzamelen met alle gft gebeurt, konden zich inschrijven voor een van de drie kijkdagen bij de vergistings- en composteerinstallatie in Middenmeer. Deze waren allemaal zo goed als volgeboekt.

De actie op het afvalbrengstation
Ook mensen die de HVC afvalbrengstations bezochten om hun grof tuinafval te brengen kwamen promotieteams tegen. Ze hadden even een kort gesprekje, ontvingen een paar tuinhandschoenen als dank voor het grof tuinafval én een flyer om thuis alles over gft nog eens na te kunnen lezen. Bewoners van Lelystad, Zeewolde, Opmeer, Alblasserdam, Den Helder, Schagen, Hoorn en Zwijndrecht konden in gesprek gaan met de wethouder afvalinzameling uit hun gemeente.  

Wortelzaadjes
Bellers die de klantenservice van HVC benaderen met vragen over hun gft-bak, etensresten of iets wat met gft te maken heeft, krijgen een kaartje met wortelzaadjes toegestuurd om ze te herinneren aan het vruchtbare gesprek.  


Meer over gft en etensresten, groen gas en compost