Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Tweede put Trias Westland gereed, toren verdwijnt uit Naaldwijk

Tweede put Trias Westland gereed, toren verdwijnt uit Naaldwijk

vrijdag 11 mei 2018

Tweede put Trias Westland gereed, toren verdwijnt uit Naaldwijk

De tweede put van het Trias Westland-doublet is succesvol gerealiseerd! De derde sectie van deze put is vorige week voorzien van ‘screens’: geperforeerde buizen die de put verstevigen. In de eerste sectie is een dubbele buis aangebracht, als ‘reserve’ voor de toekomst. Vorige week is gestart met de demobilisatie van de boortoren. De productietest zal eind mei worden uitgevoerd met een speciale pompunit in plaats van met de boortoren.

Uit de metingen tijdens het boren hebben we kunnen vaststellen dat het Delftzandsteen in de productieput ongeveer 75 meter dik is. Dit is ongeveer hetzelfde als bij de eerste boring. We kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de productietest eind mei. Half juni kunnen we meer vertellen over de reservoir-eigenschappen rond de productieput. 

Subsidieaanvraag tweede doublet Trias Westland
Trias Westland heeft inmiddels SDE-subsidie aangevraagd voor een tweede doublet vanaf de huidige boorlocatie. Dit om zoveel mogelijk glastuinbouwbedrijven in Westland aan te kunnen sluiten op aardwarmte.

Werkzaamheden warmtenet gestart
Langs de verlengde veilingroute en de Broekpolderlaan is de aanleg van het warmtenet gestart. Voor de aangevoerde leidingen zijn opslagterreinen ingericht, onder andere aan de Broekpolderlaan. De eerste boringen worden voorbereid. Dat houdt in dat er van de warmteleidingen boorstrengen worden gemaakt. Dat gebeurt door de leidingen aan elkaar te lassen en te isoleren. De werkzaamheden duren tot begin oktober 2018. Bij het ontwerp van het tracé van het warmtenet is vooral rekening gehouden met het verkeer en de omgeving. Toch gaat het doorgaand verkeer op de Broekpolderlaan in Naaldwijk enige overlast ondervinden van de werkzaamheden. We vragen hiervoor uw begrip.

Goedbezochte inloopavond warmtenet 
Op 17 april organiseerde Trias Westland een inloopbijeenkomst voor omwonenden van de Broekpolderlaan en Zwethlaan. Doel was hen te informeren over de werkzaamheden aan het warmtenet en vragen te beantwoorden. Teamleden van Trias Westland en aannemer A.Hak konden vele omwonenden te woord staan. 
 

Bron: nieuwsbrief Trias Westland