Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Verruiming openingstijden afvalbrengstations Beverwijk en Velsen

Meer tijd om uw grof afval weg te brengen! Met ingang van 1 januari 2019 heeft u als inwoner van de gemeente Beverwijk, Heemskerk en Velsen meer tijd om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. De afvalbrengstations Beverwijk en Velsen zijn op zaterdag voortaan van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

De gemeente Beverwijk, Heemskerk en Velsen willen met deze aanpassingen inwoners stimuleren om grof afval te scheiden en naar het afvalbrengstation van HVC te brengen. Thuis kunt u glas, papier, plastic, pak en blik, gft+etenseresten en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al uw overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. Door ook dit afval goed te scheiden en zelf weg te brengen, draagt u bij aan een beter milieu doordat grondstoffen kunnen worden hergebruikt.

Wat er met uw grof afval gebeurt
De producten en materialen die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gerecycled tot nieuwe producten. Zo wordt bijvoorbeeld van een oude plastic tuinstoel weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt, wordt oud metaal verwerkt in een nieuwe fiets en wordt een kapotte wasmachine gerecycled tot een nieuwe oven.

Kijk hier voor de adressen en openingstijden van de afvalbrengstations Beverwijk en Velsen.