Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Vuurwerk afval: hoe gooit u het veilig weg?

vrijdag 15 december 2017

Vuurwerk afval: hoe gooit u het veilig weg?

De straat vol rode vuurwerkresten? Natuurlijk is het fijn als we allemaal weer opruimen wat we hebben achtergelaten door het afsteken van vuurwerk. Maar er kleeft ook altijd een risico aan, dat pijlen niet goed zijn afgegaan en/of dat er iets nog lang smeult of gloeit van binnen. Wat is een veilige manier om van uw vuurwerk af te komen?

U kunt het overgebleven vuurwerkafval het beste even in een emmer water zetten en daarna laten afdruipen en in de restafvalbak of in een zak in de ondergrondse container doen. Let op: vanwege explosiegevaar mag u het vuurwerkafval niet bij het grof restafval op het afvalbrengstation achterlaten.

Kerstspullen
Na deze kerst echt genoeg van uw kerstdecoratie? Breng ze naar een kringloopwinkel en wie weet hangt de versiering volgend jaar bij een ander in de boom. Komt u bij het opruimen van de kerstboom kapotte spullen tegen? Houd dan harde kunststoffen, glas en hout, etc apart en breng het bij gelegenheid naar de juiste container op het afvalbrengstation. De materialen kunnen dan opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten!