Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Waar hoort dit afval bij? Check het in de HVC-app!

dinsdag 24 april 2018

Waar hoort dit afval bij? Check het in de HVC-app!

In de HVC-app vindt u sinds kort ook een ‘scheidingswijzer’. In deze scheidingswijzer zijn ruim 1000 artikelen opgenomen en er staat bij waar u het moet weggooien. Want van sommige producten is dat niet altijd meteen duidelijk. U kijkt het eenvoudig na in de scheidingswijzer. 

Instinkers
Er zijn best wat producten waarvan niet meteen duidelijk is waar ze bij horen. Met name harde kunststoffen, grote zeilen en medicijnafval zijn instinkers. Het zijn producten van plastic, maar ze kunnen alleen goed worden verwerkt als ze op de juiste plek worden ingeleverd. Bij een afvalbrengstation of - in het geval van medicijnafval- bij de apotheek. Bij plastic, blik en drinkpakken is het van belang dat het alleen om ‘verpakkingen’ gaat.

Ezelsbruggetje
Voor plastic verpakkingen hebben we een ezelsbruggetje bedacht. Drie vragen geven u antwoord op de vraag of het bij plastic, blik en drinkpakken hoort:
1. Is het een verpakking?
2. Is het leeg?
3. Komt het uit keuken of badkamer?
3 x ‘Ja’? Dan hoort het bij plastic, blik en drinkpakken!

Geen verpakking, wel plastic? Dan naar het afvalbrengstation
Grote plastic zeilen, tuinstoelen en speelgoed zijn geen verpakkingen. Als deze materialen toch in de zak/bak voor plastic, blik en drinkpakken terecht komen, is dit afval niet meer bruikbaar voor recycling. Het wordt dan verbrand met restafval. Dat is zonde van uw inspanningen! Daarom: harde kunststoffen en grote plastic zeilen (bv. dekzeil, partytenten, campingzeil) levert u in op het afvalbrengstation. Bedankt!