Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Waar laat u uw snoeiafval?

vrijdag 30 maart 2018

Waar laat u uw snoeiafval?

Nu de lente zich voorzichtig laat zien, zoeken  veel mensen graag de tuin weer op. Snoeien, schoffelen en onkruid wieden. Wist u dat uw snoeiafval verwerkt kan worden tot hoogwaardig compost en elektriciteit? De kleine takjes en het bladafval kunnen vaak nog wel in de gft-bak of in de ondergrondse gft-container. Maar die grote takken? Bundelen? En dan?
 
U kunt het snoeiafval zelf wegbrengen naar een afvalbrengstation. In een aantal gemeenten* worden ze op uw verzoek opgehaald. In de grof afvalmelder kunt u zien of u hiervoor direct online een afspraak kunt maken. Dan weet u ook meteen op welke datum u ze aan de weg  kunt leggen, zodat ze worden opgehaald.
 
Hoe aanbieden?
Het snoeiafval moet tilbaar en gebundeld worden aangeboden. Een bos mag maximaal 1,50 meter lang zijn en mag maximaal 25 kilo wegen. Heeft u een afspraak gemaakt met de klantenservice? Leg het snoeiafval voor de woning aan de openbare weg. In het geval van een ondergrondse container, legt u het snoeiafval daar bij.

Zelf brengen?
Natuurlijk bent u meer dan welkom om uw snoeiafval zodra het u uitkomt zelf in te leveren bij het afvalbrengstation. U bent hier het hele jaar welkom met snoeiafval en grof afval. Klik hier voor de openingstjden per locatie.

* Takken/snoeiafval wordt op afspraak door ons opgehaald in de gemeenten: Den Helder, Hollands Kroon, Bergen, Beverwijk, Heemskerk, (voormalig gemeente) Schermer, Velsen, Zaanstad, Lelystad, Dordrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht.