Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Waarom meedoen? ...een persoonlijk verhaal

woensdag 20 januari 2016

Waarom meedoen? ...een persoonlijk verhaal

Als we ons afval goed scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden. Laten we er een sport van maken om zo min mogelijk restafval over te houden! Meedoen aan 100-100-100.nu betekent die uitdaging aangaan. Diana Wijngaarde (38) vertelt waarom zij deelneemt.

Zelf ervaren hoe makkelijk het is
“Ik wil graag merken hoe gemakkelijk het is om afval te scheiden. Eigenlijk is het simpel. Ik realiseer me al lang dat we met elkaar veel teveel  afval produceren en dat het ook allemaal weer moet worden verwerkt.  Het liefst zonder schade aan het milieu. Maar toch wint vaak het gemak het van mijn goede voornemens.  Ik zie 100-100-100 als een mooie kans om met een duwtje in de rug beter afval te gaan scheiden.”

Wat hoort waarin? En waarom?
“Ook heb ik best wel wat twijfels over wat waar in hoort. Juist daarom hoop ik door mee te doen van alles te leren. En als ik het zelf ervaar, kan ik het ook beter aan mijn kinderen uitleggen.  Ze zijn op een leeftijd dat ze veel oppikken van ons als ouders, zowel ons goede gedrag als onze tekortkomingen. Ik wil mijn kinderen graag laten zien dat afval scheiden normaal is; het hoort er gewoon bij.”

Ambassadeurs in huis
“De uitdaging om zo min mogelijk restafval over te houden  en het contact met andere deelnemers op het platform, gaan zeker helpen. En gegarandeerd dat mijn kinderen me helpen om die weekopdracht tot een succes te maken! Zij zijn straks ongetwijfeld de ambassadeurs in ons huis, die maken dat afval scheiden de normaalste zaak van de wereld blijft."