Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Wijziging inzameling afval in gemeente Den Helder

vrijdag 10 maart 2017

Wijziging inzameling afval in gemeente Den Helder

Vanaf maandag 27 februari haalt HVC in Den Helder eens per twee weken de inzamelzakken voor plastic, blik en lege pakken (van bijvoorbeeld sap en zuivel) op. De grijze bak voor restafval wordt vanaf die datum eens per vier weken geleegd (laagbouw). Voor bewoners van hoogbouw verandert er niets als het gaat om restafval. Alle huishoudens hebben hierover een brief gekregen van HVC/gemeente.

Voor de meeste inwoners blijft de inzameldag gelijk. Voor de inwoners bij wie de inzameldag wel verandert, is dit duidelijk in de brief gemeld. Het kan ook zijn dat in een enkel geval de inzameldag voor gft of oud papier wijzigt. Op www.hvcgroep.nl kunt u de inzamelkalender bekijken. Hierop ziet u precies welke wijzigingen er voor uw adres gelden. Op basis van uw postcode en huisnummer ziet u de afvalkalender die voor u van toepassing is.

Van 41 naar 75% afval scheiden
Het scheiden van afval is van belang. De gemeenten hebben van het Rijk de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat in 2020 75% van het huishoudelijk afval wordt hergebruikt. Uit de cijfers van 2015 blijkt dat er in Den Helder maar 41% van het huishoudelijk afval gescheiden werd hergebruikt. We hebben dus nog een hele weg te gaan met elkaar!

Verzoek inwoners
Veel inwoners hebben laten weten dat ze het plastic, blik en pak (bijv. van sap/zuivel) willen scheiden, maar dat het dan vaker opgehaald moet worden. Een gezin heeft gemiddeld een vuilniszak per week vol aan plastic verpakkingen, lege pakken van sap en zuivel en blik. Lang niet iedereen heeft voldoende plek om dit afval vier weken lang te bewaren. Omdat het scheiden van afval echt prioriteit heeft, is deze inzamelwijziging ingezet. Wie plastic, blik en pak apart houdt van restafval, houdt al deze ruimte over in de grijze bak. Eens per vier weken legen van deze bak is dan ruim voldoende.