Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Wijzigingen afvalinzameling Waldervaart en Schagen Centrum

donderdag 20 oktober 2016

Wijzigingen afvalinzameling Waldervaart en Schagen Centrum

Een gezin heeft gemiddeld elke week meer dan een vuilniszak vol plastic, lege pakken en blik. Door dit apart te houden van het andere afval, kan het worden hergebruikt. Om thuis nog beter het huishoudelijk afval te kunnen scheiden, is de gemeente afgelopen maart de container voor plastic, blik en pak uit gaan rollen. Sinds kort hebben de bewoners in de wijken Waldevaart en Schagen Centrum ook de plastic-container gekregen. Voor het restafval zijn in deze wijken ondergrondse verzamelcontainers geplaatst. Deze is te openen met een speciale afvalpas die iedereen heeft gekregen.

Inzameldagen
Met de komst van de nieuwe plastic-container, is er een nieuw inzamelschema ingegaan. Door de veranderingen in de inzameling, kan het zijn dat het inzamelvoertuig op een andere tijd dan voorheen in uw straat komt. Daarom is het belangrijk dat de container vóór 07.30 uur buiten wordt gezet. Kijk voor de inzameldagen op: http://inzamelkalender.hvcgroep.nl. Of download de gratis HVC afval app voor smartphone en tablet.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit
De gemeente Schagen en HVC vinden het belangrijk om afval te scheiden. Door het afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. U kunt daaraan bijdragen door thuis uw gft en etensresten, papier en karton, glas en plastic, blik en pak apart te houden.