Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Zakken vullen op HVC compostdag

Compost van gft en etensresten scheppen een groot succes!

De mouwen opgestroopt, een stralende zon, en het geluid van scheppen die over de grond schrapen. Het is hard werken om de auto vol met compost te krijgen. De bezoekers van compostdag in Purmerend en Middenmeer hadden het er op zaterdag 30 maart graag voor over.

Gratis scheppen
Zowel in Purmerend als Middenmeer kwamen zo’n 500 bezoekers compost halen. In Purmerend werd er 2000 ton compost meegenomen en in Middenmeer 400 ton compost. De automobilisten mochten zelf scheppen en voor de grote voertuigen stond in Purmerend een shovel klaar. Frans Hendriks van HVC ontving de bezoekers in Purmerend: “Het is een zalige dag om te werken en het enthousiasme onder bezoekers is heel groot. Je ziet iedereen voorbij komen met trekkers, karretjes en zelf scheppers”.

Kringloop
De supergrondstof compost maakt HVC van ingeleverde gft & etensresten. “Ik ben hier super blij mee, want het is gewoon hartstikke goed spul voor mijn tuin. En zo is de cirkel toch weer rond hè”, merkt bezoeker Jur enthousiast op. Zijn kinderen zijn op dat moment druk in de weer met eigen strandscheppen om een zak compost te vullen.

20 kilo compost uit een volle gft-bak
Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.