Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Zonkant en kantoor Woonwaard over op warmtenet

woensdag 23 november 2016

Zonkant en kantoor Woonwaard over op warmtenet

Flatgebouw de Zonkant en het kantoor van Woonwaard worden beide aangesloten op het warmtenet Alkmaar. Woonwaard, de woningcorporatie en verhuurder van de Zonkant, tekende dinsdag 22 november het contract met HVC. De aansluitwerkzaamheden starten in de zomer van 2017.

Het is de eerste keer dat Woonwaard bestaande bouw aansluit op het warmtenet. De bewonerscommissie van Zonkant is enthousiast over de aansluiting op het warmtenet. Zij was aanwezig bij de ondertekening en hebben onlangs een rondleiding bij HVC gehad. Woonwaard onderstreept, met de aansluiting van hun kantoor en flatgebouw Zonkant, het belang van inzet op duurzame energie.

CO2-reductie
Flatgebouw de Zonkant (Melis Stokelaan, Alkmaar) telt 90 woningen die allen worden aangesloten op het warmtenet. Dit is goed voor een CO2-reductie van 75 ton per jaar. Het kantoor van Woonwaard verbruikt 1000 GJ warmte per jaar en dit is goed voor een jaarlijkse reductie van 53 ton CO2-uitstoot. Dit staat gezamenlijk gelijk aan 34 auto’s die elk 25.000 km rijden.

Alkmaar duurzamer
Alkmaar, Broek op Langedijk, Heerhugowaard en Heiloo willen nog duurzamer zijn. Nu worden in de gemeenten nog teveel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeenten, woningcorporaties en HVC zetten zich daarom samen in voor een collectief warmtenet dat ongebruikte energie benut. Hierdoor kan een flinke hoeveelheid CO₂ worden gereduceerd. Binnen enkele jaren wordt het warmtenet in deze regio zo’n 20 km lang en zal het uiteindelijk zal het zo’n 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte voorzien. Iedere aansluiting betekent minder verbruik van fossiele brandstoffen en een vermindering van in totaal 15 kton CO₂-uitstoot. Wie kiest voor een aansluiting op het warmtenet kan rekenen op een betrouwbare warmtebron en een marktconform tarief.