Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Met het geven van rondleidingen en het verstrekken van educatiemateriaal voor groep 8 van de basisschool vraagt HVC aandacht voor het belang van het voorkomen en het scheiden van huishoudelijk afval en voor afval als bron van duurzame energie. We doen dit vanaf de start van het bedrijf in 1991. Een aantal kinderen die begin jaren '90 in groep 8 zaten en een rondleiding kregen bij de afvalenergiecentrale, werken nu bij HVC als operator, storingsmonteur en adviseur HRM!

Educatie
Speciaal voor basisscholen in ons verzorgingsgebied heeft HVC het educatiepakket Watt ’n Zooi ontwikkeld. Want afval voorkomen, afval scheiden en daardoor het terugwinnen van waardevolle grondstoffen, begint thuis en op school. Door de kinderen spelenderwijs met deze thema's bekend te maken, willen we de toekomst  verduurzamen. HVC heeft samen met kinderen van groep 8 een magazine ontwikkeld waarin deze thema's aandacht krijgen. Basisscholen in de regio van HVC worden jaarlijks uitgenodigd om gebruik te maken van het educatiepakket. Het educatiepakket bestaat uit een leerlingenmagazine, docentenhandleiding en een excursie naar de afvalenergiecentrale in Alkmaar en een excursie naar de milieustraat (voor- en najaar) of afvalenergiecentrale in Dordrecht. Voor scholen uit Flevoland kunnen de leerlingen een bezoek brengen aan de locatie op de Zeeasterweg in Lelystad. Naast een rondleiding over het terrein van HVC, Orgaworld en Afvalzorg, spelen de kinderen ook het interactieve spel De Milieu inspecteur. Op speelse wijze maken de leerlingen kennis met de diverse afvalstromen, het belang van afvalscheiding en wat er allemaal gemaakt kan worden van afval. Op de website wattnzooi.hvcgroep.nl staat veel informatie over afval en energie en kunnen kinderen afvalgames spelen.

Rondleidingen
Jaarlijks ontvangen we, tegen betaling, veel bezoekers uit het verzorgingsgebied van HVC. Dat is Noord-Holand, Zuid-Holland Zuid, Flevoland en West-Friesland. De compostering- en inzamelbedrijven van HVC openen regelmatig hun deuren voor geïnteresseerden. In de afvalenergiecentrale van Alkmaar kunnen we maximaal 60 personen per groep ontvangen, in Dordrecht ligt dit aantal op maximaal 45 personen. Interesse? Vul het aanvraagformulier in.