vrouw houdt kerstboom vast. Naast de kerstboom zit een hond met in zijn bek een kersttakje. Op de grond ligt een getekende piek.

Kerstbomen- en vuurwerkinzameling Dordrecht

Als de feestdagen weer voorbij zijn, maken we de straat weer schoon en gaat de kerstboom de deur weer uit. En daar valt ook nog wat mee te verdienen. Waar ga je heen met vuurwerkafval? En waar en wanneer kan je jouw kerstboom kwijt? 

vuurwerkafval

Vuurwerk kan alleen op donderdag 2 januari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur worden ingeleverd op speciale inzamelpunten in Dordrecht. Een volle zak vuurwerkafval levert € 1,- op. De verzamelpunten vind je in de tabel bij dit bericht.

Kerstbomen 50 eurocent

Op donderdag 2 januari en woensdag 8 januari 2020 kan je tussen 10.00 en 15.00 uur jouw kerstboom inleveren bij een speciaal inzamelpunt. Voor iedere kerstboom die je inlevert, ontvang je 50 eurocent. 

HVC zorgt ervoor dat de ingezamelde bomen op een verantwoorde manier worden verwerkt tot compost. Meer informatie over de actie en de inzamelpunten vind je op DordtVeilig.nl

Sleep-je-rijk stempelkaartactie kerstbomen

De gemeente heeft net als vorig jaar een sleep-je-rijk actie. Stempelkaarten zijn te verkrijgen bij kerstboomverkooppunten en bij de inleverpunten van de kerstbomen. Voor iedere ingeleverde kerstboom ontvang je een stempel. Stempelkaarten kunnen bij de inzamelpunten voor kerstbomen worden ingeleverd. De drie Dordtenaren met de meeste stempels komen in aanmerking voor een prijs.