meisje bezemt afgestoken vuurwerk bij elkaar op de achtergrond een hond met koptelefoon

kerstbomen- en vuurwerkinzameling Zeewolde

Vuurwerkafval, kerstbomen en frituurvet of olie. Om het de inwoners van Zeewolde makkelijk te maken, hoeven zij rond de feestdagen in december niet naar het afvalbrengstation met deze soorten afval. 

Ga je voor poen of groen?

Onder het motto ‘Straat schoon, ontvang je loon’  leverden inwoners van Zeewolde al een aantal jaren vuurwerkafval in op het Horsterplein. Op 2 januari 2020 kan dit afval weer worden ingeleverd van 10.00 tot 13.00 uur. Maar de nieuwe slogan luidt: Ga je voor poen of ga je voor groen?

Voor elke volle ingeleverde vuilniszak met vuurwerkafval kan je kiezen voor de bekende euro óf voor het planten van groen. Hiervoor komt een plantsoen in de Molenbuurt in de Polderwijk. Als je kiest voor groen, komt hier namens jou een plant. We gaan dus niet alleen voor een schoon maar ook voor een groen Zeewolde. De inzameling is op het Horsterplein (bij de ingang van het Ravelijn) van 10.00 tot 13.00 uur.

Frituurvet en olie

Van 23 december 2019 tot en met 11 januari 2020 staan gele verzamelcontainers bij een aantal supermarkten. Giet gebruikt frituurvet of olie in de oude verpakking en breng deze naar de gele containers bij Deen, Dekamarkt, Lidl of Coop. Bij het afvalbrengstation, Coop en Dekamarkt kunnen vet en olie het hele jaar door worden ingeleverd. Dus ook na deze periode.

Kerstbomen

Op 7 en 8 januari 2020 haalt HVC de kerstbomen op. De inzamelplaats in de woonwijk is dezelfde plek waar ook de gft-bakken en plasticbakken worden neergezet. Op 7 januari in de wijken Horsterveld en Polderwijk. Op 8 januari in Zeewolde Noord + Schepenveld, Centrum + Havengebied en Zeewolde Zuid.