Compostdag 2022

26 maart is het weer landelijke Compostdag

Om je te bedanken voor het scheiden van jouw gft & etensresten bieden HVC en de gemeenten op zaterdag 26 maart gratis compost aan.

Maandag 7 maart 2022

De lente komt er aan

Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maken wij van jouw ingeleverde gft & etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost.

Gratis compost

Net als vorig jaar bieden we op de locaties in Middenmeer en Purmerend de mogelijkheid om op een coronaproof manier gratis compost af te halen. Na aanmelding kan je compost ophalen. Dat kan via de speciale drive-through, maar dit jaar is het ook weer mogelijk om zelf compost in bakken of zakken te scheppen.

Click & collect compost

Vooraf aanmelden voor deze Click & Collect Compost-actie is verplicht. Op het aanmeldformulier kies je een locatie en tijdvak waarin je langs wil komen. Hier kan je ook aangeven of je met een auto met aanhangwagen komt en die door onze medewerkers vol wil laten scheppen of dat je zelf compost komt scheppen. Vergeet dan niet om zélf een schep en bak of zak mee te nemen.

20 kilo compost uit een volle gft-bak

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie

De compostactie vindt plaats op zaterdag 26 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1) en Purmerend (Netwerk 60-62). Inwoners mogen op afspraak gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet.

Gerelateerd nieuws