3 bordjes die aangeven op het afvalbrengstation waar je wat weg kan gooien. Je ziet de bordjes voor hout, metalen en bouwresten

Afvalinzameling met Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag (5 mei) halen we geen afval op en ook onze klantenservice is gesloten. Let op: mogelijk worden de bakken rond Bevrijdingsdag op een eerder of later moment geleegd, ook als de oorspronkelijke ophaaldag niet op een feestdag valt. Kijk vroegtijdig in de afvalkalender in de HVC afval-app of in de online afvalkalender wanneer jouw bak wordt geleegd of de zakken worden opgehaald.

Donderdag 30 april 2020

Afvalbrengstation

Is het afvalbrengstation in jouw gemeente normaal gesproken open op dinsdag? Dan kan je er op dinsdag 5 mei ook terecht tijdens de normale openingstijden. Het is momenteel erg druk op alle afvalbrengstations. We laten minder bezoekers tegelijkertijd toe om minimaal 1,5 meter afstand tussen bezoekers te kunnen garanderen. Hierdoor ontstaan lange wachtrijen, die kunnen oplopen tot 2 uur. Voor ieders veiligheid vragen we je om je bezoek naar het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd rekening met lange wachttijden. Kom dus niet vlak voor sluitingstijd naar het afvalbrengstation. We kunnen je dan niet meer helpen. Kijk voor het adres en de openingstijden van het dichtstbijzijnde afvalbrengstation in de HVC afval-app of op onze website.

Verhoogd brandrisico

We vragen je ook met klem artikelen die een verhoogd brandrisico met zich mee brengen voorlopig niet in te leveren. Dit zijn elektrische apparaten, klein chemisch afval (o.a. verfblikken) en matrassen. 
Wij kunnen brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan. Wij weten niet of deze stromen kunnen blijven afvoeren en willen het risico op brand zo klein mogelijk houden. 

Houd 1,5 meter afstand

Wij verzoeken je om je afval niet te brengen wanneer je milde verkoudheidsklachten hebt. Houd daarnaast 1,5 meter afstand tussen medewerkers en andere bezoekers. Alvast bedankt voor je medewerking.
 

Gerelateerd nieuws