Chauffeur zet de bakken recht voor de wagen. Op achtergrond zie je de wagen en daarachter een rij huizen.

Afvalinzameling rond de feestdagen

Rond de feestdagen wijzigt onze afvalinzameling. Mogelijk worden de bakken rond de feestdagen op een eerder of later moment geleegd, ook als de oorspronkelijke ophaaldag niet op een feestdag valt. Kijk vroegtijdig in de afvalkalender in de HVC afval-app of op onze website wanneer jouw bak wordt geleegd of de zakken worden opgehaald. 

Woensdag 18 maart 2020

Feestdagen

Geopend met Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag, vrijdag 10 april, is onze klantenservice op de normale tijden bereikbaar. Ook onze afvalbrengstations zijn open. We verwachten extra drukte zo vlak voor Pasen, houd rekening met een langere wachttijd of kom op een andere dag langs. In verband met de maatregelen die wij hebben moeten nemen rondom het coronavirus vragen we je ook met klem artikelen die een verhoogd brandrisico met zich mee brengen voorlopig niet in te leveren. Dit zijn elektrische apparaten, klein chemisch afval (o.a. verfblikken) en matrassen. Wij kunnen deze brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan en helaas is nog niet bekend of deze stromen kunnen blijven afvoeren. Wij willen het risico op brand zo klein mogelijk houden.

Hoe zit het met Pasen, Koningsdag en Bevrijdingsdag?

Rond tweede paasdag (13 april) en Koningsdag (27 april) komen we mogelijk op een andere dag langs dan je gewend bent. Wil je weten op welke dag we jouw bak komen legen? Download de HVC afval-app of kijk in de online afvalkalender en vul je postcode en huisnummer in. In de app kan je er ook voor kiezen om een melding te ontvangen wanneer we langskomen en kan je opzoeken welk afval in welke bak hoort.

Afvalbrengstations gesloten

De afvalbrengstations zijn op feestdagen gesloten. De dagen voor en na feestdagen zijn vaak drukker. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met langere wachttijden. Kijk voor het adres en de openingstijden van het dichtstbijzijnde afvalbrengstation in de HVC afval-app of op onze website.
 

Gerelateerd nieuws

Waar hoort nou die chipskoker

Lekker ploffend op de bank even scrollen door je telefoon. Je hebt een beetje trek. Wordt het chips of een appel?

10 sep
Vrouw staat in de badkamer en houdt in linkerhand een lege tandpastatube vast en in rechterhand haar telefoon. Op scherm van telefoon zie je de barcode scannen-functie geopend van de afvalwijzer uit de HVC afval-app.