Rechts staat de directeur HVC, links van hem een bak met oranje deksel. Links van de bak staat een mevrouw. Daarnaast staat een mevrouw met een bos bloemen. Ze staan allen op de weg. Op de achtergrond rechts zie je een geparkeerde auto. Op de achtergrond woonhuizen met een tuin

Bak voor plastic, blik en drinkpakken in Beverwijk

Op 20 november reikten wethouder Hanneke Niele en Gertjan de Waard (HVC) de eerste plasticbak uit aan een bewoner uit Beverwijk. De komende maanden krijgen 6.123 laagbouwwoningen in Beverwijk een bak voor plastic verpakkingen blik en drinkpakken aan huis.

Woensdag 11 december 2019

Minder restafval

Op deze wijze komt de gemeente weer een stapje dichter bij de doelstelling van 100 kilo restafval per inwoner. Meerdere gemeenten gingen Beverwijk voor met deze wijziging. De ervaring leert dat het voldoende is om de restafvalbak eens per 4 weken te legen, omdat er minder restafval overblijft.  Alle laagbouwwoningen met de inzameldag op vrijdag hebben de plasticbak al aan huis. De overige woningen volgen begin 2020.

Gerelateerd nieuws

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
190417opening_afvalbrengstation3368_0 (1).jpg

Laat ons je mening weten

Graag willen we weten hoe jij denkt over onze afvalinzameling. Met resultaten uit het onderzoek willen we onze dienstverlening verbeteren.

04 nov
HVC zonnepanelen