Links en rechts in rood en zwart staan de afvalcoaches van HVC. In het midden de wethouder van Hendrik-Ido-Ambacht. In hun hand hebben zij een emmertje waarin je gft en etensresten kunt in doen.

Bewoners Hendrik-Ido-Ambacht scheiden meer gft en etensresten

Wie gaan het meeste gft en etensresten scheiden? In Hendrik-Ido-Ambacht gaan bewoners van twee straten de strijd tegen elkaar aan. Gedurende twee maanden worden de bewoners van deze straten uitgedaagd om zoveel mogelijk gft en etensresten te scheiden. 

Dinsdag 5 november 2019

bezoek afvalcoaches

De actie startte in september. Afvalcoaches van HVC gingen bij alle bewoners langs om hen te vragen mee te doen aan deze actie. De afvalcoaches kwamen niet met lege handen; de bewoners kregen een handig bakje voor op het aanrecht, waarin ze hun etensresten makkelijk apart kunnen houden. Ook kregen ze een rolletje biologisch afbreekbare zakjes. Veel mensen willen best etensresten scheiden, maar vinden het soms een beetje vies. Het gebruik van biozakjes maakt het wat makkelijker de etensresten apart te houden. 

Welke straat wint?

De deelnemers kunnen hun gft en etensresten kwijt in verzamelcontainers in de straat. In november vindt de eerste tussentijdse meting plaats. We meten dan hoeveel gft en etensresten de bewoners van de verschillende straten hebben ingezameld. Eind van het jaar doen we nog een meting plaats en vallen de inwoners van één van de twee straten in de prijzen. 

Groen gas en compost

Ook als je niet in de Jacob Catsstraat of aan De Meerval woont, kun je natuurlijk je gft en etensresten scheiden. Want van gft en etensresten kunnen we groen gas en compost van maken. 

Fotograaf foto: Cees van Meerten

Gerelateerd nieuws

Wijziging inzameling Beverwijk

Vanaf 8 juni verandert voor een deel van de inwoners van gemeente Beverwijk het inzamelschema van het huishoudelijk afval.

18 mei
Wagen staat klaar om bakken te legen. Twee chauffeurs brengen de bakken naar de wagen. Een meneer komt nog snel zijn bak brengen om te legen.