Links en rechts in rood en zwart staan de afvalcoaches van HVC. In het midden de wethouder van Hendrik-Ido-Ambacht. In hun hand hebben zij een emmertje waarin je gft en etensresten kunt in doen.

Bewoners Hendrik-Ido-Ambacht scheiden meer gft en etensresten

Wie gaan het meeste gft en etensresten scheiden? In Hendrik-Ido-Ambacht gaan bewoners van twee straten de strijd tegen elkaar aan. Gedurende twee maanden worden de bewoners van deze straten uitgedaagd om zoveel mogelijk gft en etensresten te scheiden. 

bezoek afvalcoaches

De actie startte in september. Afvalcoaches van HVC gingen bij alle bewoners langs om hen te vragen mee te doen aan deze actie. De afvalcoaches kwamen niet met lege handen; de bewoners kregen een handig bakje voor op het aanrecht, waarin ze hun etensresten makkelijk apart kunnen houden. Ook kregen ze een rolletje biologisch afbreekbare zakjes. Veel mensen willen best etensresten scheiden, maar vinden het soms een beetje vies. Het gebruik van biozakjes maakt het wat makkelijker de etensresten apart te houden. 

Welke straat wint?

De deelnemers kunnen hun gft en etensresten kwijt in verzamelcontainers in de straat. In november vindt de eerste tussentijdse meting plaats. We meten dan hoeveel gft en etensresten de bewoners van de verschillende straten hebben ingezameld. Eind van het jaar doen we nog een meting plaats en vallen de inwoners van één van de twee straten in de prijzen. 

Groen gas en compost

Ook als je niet in de Jacob Catsstraat of aan De Meerval woont, kun je natuurlijk je gft en etensresten scheiden. Want van gft en etensresten kunnen we groen gas en compost van maken. 

Fotograaf foto: Cees van Meerten

Deel dit op ...

Gerelateerd nieuws

Eerste LNG-voertuig bij HVC

Met het overhandigen van de sleutels heeft HVC haar eerste Scania/VDL haakarm voertuig op LNG in gebruik genomen.

20 aug
Leverancier overhandigt sleutel aan chauffeur van HVC en geeft hem een hand en teamleider van HVC staat naast chauffeur voor het nieuwe LNG-voertuig

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers