Afvalcoaches bij nieuwe groente-, fruit- en etensresten container in Zwijndrecht

Bewoners hoogbouw Zwijndrecht kunnen nu ook groente- fruit en etensresten scheiden

Het is voor de bewoners van de hoogbouwlocaties in de gemeente Zwijndrecht nu ook mogelijk om hun groente-, fruit- en etensresten gescheiden in te leveren. De eerste containers voor groente-, fruit- en etensresten zijn geplaatst en klaar voor gebruik.

Donderdag 4 november 2021

Container voor groente-, fruit- en etensresten

Bewoners van flats en appartementen deden tot vorige week hun afval van groente-, fruit- en etensresten in één vuilniszak bij het restafval. Dit is niet langer nodig. Bij een gedeelte van de hoogbouw in Zwijndrecht zijn containers voor groente-, fruit- en etensresten geplaatst. Het is een mooie stap om te komen tot meer hergebruik van grondstoffen en naar het uiteindelijke doel; minder dan 100 kilo restafval per persoon per jaar. De containers bij de overige hoogbouw in Zwijndrecht volgen begin 2022. 

Van groente-, fruit- en etensresten wordt groen gas of compost gemaakt

Groente-, fruit- en etensresten kunnen goed gerecycled worden. Inwoners van Zwijndrecht leveren zo een belangrijke bijdrage aan hergebruik van afval. Van groente-, fruit- en etensresten kan namelijk groen gas en compost worden gemaakt. Zo vormen deze grondstoffen de basis voor nieuwe producten.

Afvalcoaches in gesprek met bewoners

De afvalcoaches van HVC gaan de komende maanden met inwoners in gesprek over het scheiden van groente-, fruit- en etensresten en geven handige tips. Dit doen zij rondom de plekken waar de groente-, fruit en etensresten containers geplaatst zijn. Ook delen zij biozakjes uit om groente-, fruit- en etensresten in de keuken eenvoudig apart te houden.
 

Gerelateerd nieuws

Dienstverlening HVC gaat door

Op dit moment vinden er stakingen plaats van gemeenteambtenaren van reinigingsdiensten die hun werk neerleggen voor een betere CAO.

03 feb
Elektrische inzamelwagen rijdt door de straten van Alkmaar