overzichtsfoto van de afvalenergiecentrale in Dordrecht

Broeibrand bij HVC Dordrecht onder controle

Bij onze afvalenergiecentrale aan de Baanhoekweg in Dordrecht is woensdagavond 1 mei 2019 een  broeibrand ontstaan in een afvalbunker. Samen met de brandweer hebben we de broeibrand bestreden en is deze onder controle.

Metingen

Uit het gebouw ontsnapt nog wel rook. De brandweer heeft metingen verricht. Uit deze metingen blijkt dat er geen schadelijke stoffen zijn gemeten. Er kan in de omgeving wel sprake zijn van enige geuroverlast die als hinderlijk wordt ervaren. De broei zit op een lastig bereikbare plek. Daardoor zal het enige dagen duren voordat de broei helemaal weg is.

Wij dragen zelf zorg voor de verdere broeibrandbestrijding en stellen alles in het werk om overlast zoveel mogelijk te beperken en blijven de situatie monitoren.

Als er wijzigingen zijn, volgt er een update van dit bericht.

Gerelateerd nieuws

Verzameling van diverse lege drinkpakken, blikken, plastic flessen van diverse merken
12 sep

Nieuw: speciale containers voor plastic voor hoogbouw in Dordrecht

Sinds deze zomer is het op een aantal plekken in Dordrecht weer wat makkelijker om plastic, blik en drinkpakken te scheiden als je in hoogbouw woon

Link
Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic
12 sep

Spectaculaire stijging inzameling plastic in Dordrecht

Veel bewoners van Oudelandshoek, Visserstuin en De Hoven hebben sinds eind 2018 een bak aan huis voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Link
wehouder Simonse levert spullen in bij recyclekraam
03 okt

Wethouder Anjo Simonse bezoekt de recyclekraam in Marknesse

Een kapotte lamp, lege batterijen, piepschuim en een oude pan… Wethouder Anjo Simonse leverde het donderdag 7 maart in bij de recyclekraam in Markn

Link