Links een boom in het midden een rivier op de achtergrond de afvalenergiecentrale van HVC in Dordrecht

Broeibrand HVC Dordrecht voorbij

De broeibrand in de afvalbunker van onze afvalenergiecentrale in Dordrecht is voorbij. Op maandag 6 mei 2019 is om half 1 het sein brandmeester gegeven. De broeibrand ontstond op woensdagavond 1 mei, de brand bevond zich onder een berg afval. Dit afval is afgegraven om bij de broeihaard te komen. Bij de bestrijding van de broeibrand zijn wij vanaf vrijdag bijgestaan door een professioneel bedrijf: Falck Fire Services.

Metingen

De eerste paar dagen was er rookontwikkeling. De brandweer heeft meerdere metingen verricht. Het RIVM heeft deze geanalyseerd. Hieruit bleek dat er geen verdere maatregelen nodig waren.

Vanaf maandag is er weer restafval van huishoudens uit de Drechtsteden bij ons gebracht. Dit wordt gestort in een andere bunker. Alleen de toevoer van bedrijfsafval is voorlopig stopgezet.

Gerelateerd nieuws

Verzameling van diverse lege drinkpakken, blikken, plastic flessen van diverse merken
12 sep

Nieuw: speciale containers voor plastic voor hoogbouw in Dordrecht

Sinds deze zomer is het op een aantal plekken in Dordrecht weer wat makkelijker om plastic, blik en drinkpakken te scheiden als je in hoogbouw woon

Link
Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic
12 sep

Spectaculaire stijging inzameling plastic in Dordrecht

Veel bewoners van Oudelandshoek, Visserstuin en De Hoven hebben sinds eind 2018 een bak aan huis voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Link
wehouder Simonse levert spullen in bij recyclekraam
03 okt

Wethouder Anjo Simonse bezoekt de recyclekraam in Marknesse

Een kapotte lamp, lege batterijen, piepschuim en een oude pan… Wethouder Anjo Simonse leverde het donderdag 7 maart in bij de recyclekraam in Markn

Link