Composthoop met shovel bij compostering Purmerend

Click & collect compost op 27 maart

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Om je te bedanken voor het scheiden van jouw gft & etensresten bieden we op zaterdag 27 maart gratis compost aan.

Vrijdag 5 maart 2021

Gratis compost

Normaal gesproken organiseert de Vereniging Afvalbedrijven de laatste zaterdag van maart de Landelijke Compostdag. Vanwege de coronamaatregelen gaat dat komend jaar helaas niet door. Daarom bieden we op de locaties in Middenmeer en Purmerend de mogelijkheid om op zaterdag 27 maart, op een coronaproof manier, toch gratis compost af te halen. Na aanmelding kan je met een auto mét aanhangwagen via de speciale drive-through compost ophalen. Het is dit jaar dus helaas niet mogelijk om zelf compost in bakken of zakken te scheppen.

Click & collect compost

Vooraf aanmelden voor deze Click & Collect Compost-actie is verplicht. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Op het aanmeldformulier kies je een locatie en tijdvak van een uur waarin je langs wil komen. Ongeveer een week van tevoren krijg je een bevestiging met daarin het exacte tijdvak (15 minuten) waarin je compost kan komen halen. Bezoekers blijven tijdens het bezoek in de auto zitten, medewerkers van HVC scheppen compost in de aanhangwagen. 

20 kilo compost uit een volle gft-bak

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie

De click & collect compost-actie vindt plaats op zaterdag 27 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1) en Purmerend (Netwerk 60-62). Je kan deze dag op afspraak gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op deze pagina.

Gerelateerd nieuws