twee klantenservicemedewerkers in beeld die inwoners telefonisch te woord staan

Corona en onze dienstverlening

Al onze dienstverlening gaat door, zoals je van ons bent gewend. Jouw afval wordt volgens de normale dienstregeling opgehaald en onze warmtenetten werken gewoon. Ook zijn onze afvalbrengstations en milieustraten open.

Vrijdag 9 oktober 2020

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoe gaat HVC om met de maatregelen die gesteld zijn rondom het coronavirus?

De werkzaamheden van HVC vallen onder beroepen die door de overheid gekenmerkt worden als cruciaal. Dat betekent dat onze dienstverlening rondom afvalinzameling en energielevering zoveel mogelijk doorgaat. We nemen hierbij alle hygiënemaatregelen in acht, houden afstand tot elkaar, en werken thuis wanneer onze werkzaamheden dat toelaten. Daarnaast blijven medewerkers met verkoudheidsklachten thuis. 

Kan ik een rondleiding bij jullie krijgen?

Alle rondleidingen zijn de komende tijd afgelast om besmettingen te voorkomen. 

Vragen over afval

Wordt mijn afval nog opgehaald?

Ja, jouw afval wordt opgehaald volgens de normale dienstregeling. Bekijk onze HVC-app of de ophaalmomenten in onze afvalkalender. We vragen je wel om het afval goed te blijven scheiden. We merken dat de ondergrondse containers voor restafval sneller vol zijn. 

Zijn de afvalbrengstations en milieustraten open?

Ja, we zijn geopend. Het afvalbrengstation wordt als een ‘doorstroomlocatie’ gezien, net als bijvoorbeeld een tuincentrum. Het RIVM heeft bepaald dat al dit soort locaties een maximum aantal bezoekers moeten vastleggen. Bij ieder afvalbrengstation hangen posters die aangeven hoeveel voertuigen er tegelijkertijd mogen komen. Daarnaast blijven de verruimde openingstijden die we afgelopen voorjaar hebben ingevoerd voorlopig nog van kracht.

  • De kringloopcontainers van Opnieuw en Co legen we tijdelijk niet 
    Deze containers staan op de afvalbrengstations in Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Ablasserdam.

Wij verzoeken je om je afval niet te brengen wanneer je milde verkoudheidsklachten hebt. Houd daarnaast 1,5 meter afstand tussen medewerkers en andere bezoekers. Alvast bedankt voor je medewerking!

Ik heb een afspraak voor ophalen grof afval, komen jullie dit ophalen?

Als je een afspraak hebt, dan halen we het voor je op.

Kan ik nog een afspraak maken om grof afval op te laten halen?

Doordat veel mensen thuis zitten en aan het opruimen zijn, merken we dat er veel meer verzoeken krijgen. Hierdoor moet je rekening houden met een lange wachttijd.  

Ik heb een afspraak voor het leveren van een (nieuwe) afvalbak aan huis, komen jullie deze nog brengen?

Als je een afspraak hebt, dan komen we de (nieuwe) bak gewoon afleveren.

Mijn bak is stuk, kan ik een nieuwe bak aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Neem contact op met onze klantenservice.

Ik wil graag een extra bak, kan ik een nieuwe bak aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Neem contact op met onze klantenservice.

Bij ons wordt het oud papier opgehaald door verenigingen, komen die het oud papier nog ophalen? 

In enkele gemeenten assisteren vrijwilligers ons bij het ophalen van oud papier. Wanneer blijkt dat er veel vrijwilligers niet kunnen komen, kan het papier niet meer worden opgehaald. We proberen dit zoveel mogelijk op te vangen, maar we kunnen dit niet garanderen.

Onze ondergrondse container zit vol, wat nu?

Doordat er nu veel mensen thuis werken zitten de containers sneller vol. We doen er alles aan om de containers zo snel mogelijk te legen. Probeer eventueel nog een andere container of bewaar de zak nog even thuis. Zet het er alstublieft niet naast. De chauffeur kan dan de ondergrondse container niet goed optillen en er komt ongedierte op af.

Kan ik de ondergrondse container nog wel aanraken?

Was thuis eerst je handen voordat je jouw afval weg gaat gooien. En was zodra je thuis bent ook weer direct je handen (20 seconden). Blijf vooral het afval wel in de containers gooien, zet het er alstublieft niet naast. Hierdoor plaatsen andere mensen ook hun afval naast de container omdat ze denken dat de container misschien vol zit. En met alle zakken naast de container kan de chauffeur de ondergrondse container niet goed optillen en er komt ongedierte op af.

Let op: Niet parkeren op aanbied-/clusterplaatsen!

Nu er veel meer mensen thuis zijn nemen de parkeerproblemen toe. Er staat regelmatig auto's op een clusterplaats voor bakken. Dit maakt het voor onze chauffeurs lastig en soms zelfs onmogelijk om de bakken te legen. Zorg er dus voor dat op de dagen dat de bakken bij jou in de straat worden geleegd je de auto even ergens anders parkeert.

Veel meer gft & etensresten dan normaal

We leven in een bijzondere tijd. Bij onze composteringsinstallaties merken we dat ook. In deze coronatijd merken we dat veel mensen die nu thuis werken van de gelegenheid gebruik maken om in de tuin te gaan werken. Het gevolg is een flinke toename van gft & etensresten dat we ontvangen. We werken met man en macht om al het gft zo goed als mogelijk te verwerken. 

Vragen over energie

Wordt mijn warmte en/of energie van HVC aan huis geleverd?

De warmte- en energielevering gaat gewoon door. Energielevering valt onder de vitale processen. Bekijk voor meer informatie de uitleg van de rijksoverheid.

Wordt mijn woning binnenkort nog wel aangesloten op het warmtenet?

Wij werken gewoon door aan de aansluitingen van de warmtenetten. Hierbij nemen we de juiste voorzorgsmaatregelen. Energielevering is door de overheid gekenmerkt als vitaal proces. 

Wat moet ik doen bij een storing? 

Het leveren van energie is een door de overheid bestempelt als een vitaal proces. Dat betekent dat alle werkzaamheden doorgaan. Bel de storingsdienst als er geen verwarming en warm water is of bij een eventuele lekkage van de warmte unit. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week via 0800 – 482 3637, keuze 1.

Heb je wel warm water, maar doet de verwarming het niet?
Dan ligt het hoogst waarschijnlijk aan de binnenhuisinstallatie. Neem dan contact op met je binnenhuisinstallateur.  

Overige vragen over energie

Mocht je vragen hebben met betrekking tot de volgende onderwerpen: meterstanden, verhuizingen, contract vragen, aanmelden en overige vragen? Mail dan naar klantenservice@hvcenergie.nl

Gerelateerd nieuws

Geen resultaten gevonden.