Ondergrondse container wordt geopend met de digitale afvalpas in de HVC-app

Digitale afvalpas in de HVC-app

Inwoners van Noordoostpolder krijgen een primeur. Sinds 7 december is het mogelijk om de afvalpas te koppelen aan de HVC-app.

Woensdag 8 december 2021

Voor inwoners in gemeente Noordoostpolder met Android telefoon

Inwoners kunnen de verzamelcontainer openen met hun smartphone en gezinsleden toevoegen. Deze functionaliteit is nu alleen nog beschikbaar voor Android telefoons in gemeente Noordoostpolder. We willen in 2022 de digitale afvalpas voor alle inwoners beschikbaar stellen.

Meer afvalpassen per huishouden

Met de komst van de digitale afvalpas heb je nooit meer problemen dat je een pasje tekort komt. In de app is het mogelijk om gezinsleden aan de afvalpas toe te voegen. Zo heeft iedereen in het huishouden altijd de mogelijkheid om de afvalpas te gebruiken op de verzamelcontainer waar hij of zij al toegang tot heeft.

Unieke functionaliteit

HVC is de eerste afvalinzamelaar in Nederland die toegangscontrole beschikbaar stelt via de app. Omdat het een nieuwe functionaliteit binnen de app betreft, activeren we hem eerst alleen in de gemeente Noordoostpolder waar inwoners al een jaar gebruik maken van de nieuwe app van HVC. Daar kunnen inwoners met een Android telefoon met NFC-chip de digitale afvalpas gebruiken op verzamelcontainers met toegangscontrole. Als alles goed werkt, wordt in 2022 de digitale afvalpas beschikbaar binnen alle HVC-gemeenten waar inwoners gebruikmaken van een afvalpas.