Directeur Ten Elshof en wethouder Van der Linden plaatsen laatste zonnepaneel op het zonnepark Amstelwijck

Dordtenaren kunnen profiteren van zonnepark Amstelwijck

Vanaf oktober leveren de 11.500 zonnepanelen jaarlijks groene energie voor zo’n 1.500 huishoudens. Woon je in de gemeente Dordrecht? Profiteer dan mee door te  investeren in het zonnepark via obligaties. 

Maandag 28 september 2020

Dordtenaren kunnen meedoen

Het laatste zonnepaneel van zonnepark Amstelwijck in Dordrecht is gelegd. Wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht en Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC legden dit paneel samen op zijn plek. 

Minder CO2-uitstoot

Het zonnepark wekt 4,6 miljoen kilowattuur aan duurzame energie op. Dit betekent 2.600 ton minder CO2-uitstoot per jaar. Dat is gelijk aan de vermeden uitstoot van bijna 700 auto’s. Wethouder Rik van der Linden: ‘Ik ben blij met dit nieuwe zonnepark. Het ligt op een stuk grond waarvoor weinig andere toepassingsmogelijkheden zijn. Ook dit zonnepark draagt bij aan onze ambitie om in 2050 als stad energieneutraal te zijn. En het is helemaal mooi dat onze inwoners hiervan mee kunnen profiteren.’

Profiteren door te investeren

Woon je in de gemeente Dordrecht? Je kan investeren via obligaties met een vaste rente en zo meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. 

Energiecoöperatie Dordrecht 

Zonnepark Amstelwijck is een initiatief van Energiecoöperatie Dordrecht (ECD). Dit is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC. Het doel van ECD is om de ontwikkeling en het gebruik van duurzame energie in Dordrecht te stimuleren. Een ander project van ECD is zonnepark Crayestein, dat we eerder dit jaar in gebruik namen. 
 

Gerelateerd nieuws