Leverancier overhandigt sleutel aan chauffeur van HVC en geeft hem een hand en teamleider van HVC staat naast chauffeur voor het nieuwe LNG-voertuig

Eerste LNG-voertuig bij HVC

Met het overhandigen van de sleutels heeft HVC haar eerste Scania/VDL haakarm voertuig op LNG in gebruik genomen. LNG staat voor 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas.

Dinsdag 20 augustus 2019

Voordelen

Het LNG-voertuig is bedoeld voor de lange afstanden. Rijden op LNG heeft een aantal voordelen: de wagen is stiller en stoot geen roet uit. Ook stoot een LNG-voertuig veel minder fijnstof uit dan reguliere brandstof. LNG zorgt voor een COreductie van zo’n 10 tot 15% ten opzichte van Euro 6 (schone diesel).

Haakarm voertuig

Dirk-Jan Laan, teamleider Recycling en  Logistiek vertelt: “Dit is ons eerste LNG-voertuig. De voertuigen die we uit de aanbesteding afroepen zijn normaal in dieseluitvoering. De haakarm is erop gemonteerd door  VDL containersystemen. Dat was een heel precies klusje. Doordat het voertuig op LNG rijdt, vloeibaar gas, mocht er niet worden gelast op het voertuig. Alles moest dus al precies passen toen het op het chassis werd gemonteerd. Maar de haakarm staat er keurig op. Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van onze chauffeurs de komende periode. Als het goed bevalt, volgen er mogelijk meerdere LNG-voertuigen bij HVC.”

Speciale opleiding

Chauffeur Jurgen Otten heeft een speciale opleiding gekregen om in dit voertuig te mogen rijden: “Het is altijd leuk om als eerste in een nieuw voertuig te mogen rijden. Maar het is extra leuk om het eerste LNG-voertuig van HVC te mogen besturen. In totaal hebben 4 collega’s opleiding gekregen om in dit voertuig te mogen rijden. Het tanken van LNG is wel anders dan bij Euro 6. Je moet speciale handschoenen aan en je moet goed weten wat je doet; LNG is vloeibaar gas. Het gaat letterlijk ijskoud de tank in. Als het misgaat met tanken, loop je risico om brandwonden op te lopen.”

Gerelateerd nieuws

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
190417opening_afvalbrengstation3368_0 (1).jpg

Laat ons je mening weten

Graag willen we weten hoe jij denkt over onze afvalinzameling. Met resultaten uit het onderzoek willen we onze dienstverlening verbeteren.

04 nov
HVC zonnepanelen