Kraag van een wit overhemd met oranje en groene strepen.

Enthousiaste deelname scholen wedstrijd textielinzameling

Van 13 t/m 17 mei organiseerde wij als proef in samenwerking met vier gemeenten – Bergen, Dordrecht, Lelystad en Medemblik – een inzamelactie voor basisscholen om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Hieraan deden met veel enthousiasme 17 scholen mee.

Woensdag 12 juni 2019

Textiel inzamelen

Met deze actie willen we de bewustwording vergroten dat textiel waardevol is. We kunnen het hergebruiken of recyclen en het hoort dus niet in het restafval. De scholen krijgen een inzamelvergoeding per kilo ingezameld textiel. De winnende school per gemeente krijgt een excursie naar HVC of textielsorteercentrum.

Prijsuitreikingen

Er deden 17 basisscholen mee. Het enthousiasme bij leerlingen, ouders en docenten was groot. Zo werd er gespaard voor schoolreisjes of voor nieuwe inrichting van schoolpleinen. In totaal is in deze week bijna 15 ton textiel ingezameld, gemiddeld zo’n 4 kilo per leerling. Dinsdag 5 juni hebben wethouder Jan Houtenbos en Gertjan de Waard een cheque uitgereikt aan de winnende school in gemeente Bergen (zie foto). Op vrijdagochtend 7 juni kreeg PCB Koggeschip uit Medemblik de cheque overhandigd van wethouder Dirk Kuijpers als winnaar van deze gemeente. Groep 8 van deze school gaat op excursie naar Cinema Oostereiland. In de middag reikte wethouder Elly van Wageningen een cheque uit op basisschool De Fontein. Hier krijgt groep 7/8 een excursie bij de afvalenergiecentrale in Alkmaar. Deze school won de wedstrijd van zes andere scholen uit Lelystad.

Kinderen van de basisschool houden blij een grote waardebon omhoog

Wijziging inzameling Beverwijk

Vanaf 8 juni verandert voor een deel van de inwoners van gemeente Beverwijk het inzamelschema van het huishoudelijk afval.

18 mei
Wagen staat klaar om bakken te legen. Twee chauffeurs brengen de bakken naar de wagen. Een meneer komt nog snel zijn bak brengen om te legen.