Auto's staan bij containers op het afvalbrengstation om grof afval in te leveren

Extra drukte op afvalbrengstations leidt tot lange wachtrijen

Onze afvalbrengstations en milieustraten zijn open, maar het is momenteel erg druk. We kunnen minder bezoekers tegelijkertijd toelaten op het bordes om minimaal 1,5 meter afstand tussen bezoekers te kunnen garanderen. Hierdoor ontstaan lange wachtrijen, die kunnen oplopen tot 1,5 uur.

Woensdag 18 maart 2020

Stel je bezoek uit

De wachtrijen leiden tot irritatie en onveilige situaties. Vrachtwagens van naastgelegen bedrijven moeten manoeuvreren om wachtende auto’s heen. Voor ieders veiligheid vragen we je om je bezoek naar het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd rekening met lange wachttijden. Kom dus niet vlak voor sluitingstijd naar het afvalbrengstation. We kunnen je dan niet meer helpen.

Geen lithium fietsbatterijen inleveren op afvalbrengstation

We vragen je ook met klem voorlopig geen lithium batterijen in te leveren. Deze afvalstroom kunnen we nu niet afvoeren. In grote hoeveelheden brengt dit op het afvalbrengstation namelijk een verhoogd brandrisico met zich mee. We willen het risico op brand zo klein mogelijk houden.

De kringloopcontainers van Opnieuw en Co legen we tijdelijk niet 

Deze containers staan op de afvalbrengstations in Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Ablasserdam.

Houd 1,5 meter afstand

Wij verzoeken je wel om je afval niet te brengen wanneer je milde verkoudheidsklachten hebt. Houd daarnaast 1,5 meter afstand tussen medewerkers en andere bezoekers. Alvast bedankt voor je medewerking!

Ontwikkelingen 

Houd onze pagina over corona en onze dienstverlening in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Drukte in beeld

Bekijk het filmpje van RTV Dordrecht.

Gerelateerd nieuws