Medewerker sorteert ingeleverde electrische apparaten.

Gemeente Zaanstad haalt per 1 september het grof afval op

Zaankanters die hun grof afval thuis willen laten ophalen kunnen dit vanaf 15 augustus melden bij de gemeente Zaanstad in plaats van bij HVC. Per 1 september haalt de gemeente het grof afval op.
 

Vrijdag 7 augustus 2020

Vanaf 1 september grof afval via Zaanstad

De gemeente was al verantwoordelijk voor het ophalen van afval dat werd gedumpt of naast een container werd geplaatst. Door de werkzaamheden rondom ‘los afval’ (grof afval, dumping, zwerfafval) nu onder te brengen bij één loket, wil de gemeente dit proces voor de inwoner laagdrempeliger maken. Vanaf 1 september haalt de gemeente het grof afval thuis op, per 15 augustus kunnen inwoners hun verzoek al doorgeven op www.zaanstad.nl met de zoekterm ‘grof afval’, of bellen met de gemeente op 14075. 

Afvalbakken en container via HVC

Wij blijven verantwoordelijk voor het legen van de afvalbakken aan huis, de boven- en ondergrondse containers, en voor het beheer van de afvalbrengstations waar je ook je grof afval naartoe kunt brengen. 
 

Gerelateerd nieuws

Wijziging inzameling Beverwijk

Vanaf 8 juni verandert voor een deel van de inwoners van gemeente Beverwijk het inzamelschema van het huishoudelijk afval.

18 mei
Wagen staat klaar om bakken te legen. Twee chauffeurs brengen de bakken naar de wagen. Een meneer komt nog snel zijn bak brengen om te legen.