gevangenis dordrecht wordt aangesloten op warmtenet

Gevangenis in Dordrecht als eerste van het aardgas af

De Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht aan de Baanhoekweg schakelt over op het warmtenet Dordrecht.  Zij is daarmee de eerste gevangenis in Nederland die geen gas meer gebruiken.

Maandag 4 mei 2020

Mooie stap in verduurzaming Dordrecht

Na ongeveer een jaar aan voorbereidende werkzaamheden en nauwe samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf, SPIE Installatietechniek is de Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht op dinsdag 12 mei officieel aan op ons warmtenet aangesloten. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC: “Dit is wederom een prachtige mijlpaal in de verduurzaming van de regio Drechtsteden. En dat de penitentiaire inrichting Dordrecht dan ook nog eens als eerste gevangenis in Nederland geen gas meer gaan gebruiken, maakt ons natuurlijk extra trots.”

CO2-reductie van 52%

Ten opzichte van een gasgestookte installatie levert de aansluiting op ons warmtenet een CO2-reductie van 52% op, terwijl de kosten in gebruik ongeveer gelijk zijn. De oude cv-ketels hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe warmte-installatie. De geleverde warmte, wordt opgewekt in de afval- en energiecentrale die een kilometer verderop aan de Baanhoekweg ligt.  

Duurzame ambities Rijksoverheid

Dat de Penitentiaire Inrichting Dordrecht nu als eerste in Nederland geen gas meer gebruikt, sluit aan bij de duurzaamheid ambities van de Rijksoverheid. Daarnaast biedt het voordelen voor het terugkerende onderhoud aan cv-ketels en installaties. De cv-ketels hoeven ook niet meer periodiek vervangen te worden.

Meer gevangenissen gaan dit voorbeeld volgen. PI Heerhugowaard treft nu voorbereidingen. Zij is met ons in gesprek om aan te kunnen sluiten op het warmtenet Heerhugowaard.
 

Gerelateerd nieuws