Rechts op de foto staat de wethouders, Links van hem staat de eerste bewoonster met in haar handen een bos bloemen. Links van haar staan de afvalcoach en een man van HVC. Met zijn linkerhand houdt hij een bak met groen deksel vast. Dit is voor het gft en etensresten

Gft en etensresten in nieuwe bakken

Bewoners van laagbouwwoningen in Papendrecht kregen begin december een nieuwe gft-bak. De oude waren vaak al zo’n dertig jaar oud en waren aan vervanging toe. Dus, etensrestjes over na de kerstmaaltijd? Je kunt ze kwijt in je nieuwe bak!

Gft en etensresten in de goede bak

Gemeente Papendrecht vindt het heel belangrijk dat inwoners het gft en etensresten goed scheiden. Jaarlijks vinden metingen plaats om te kijken hoeveel gft en etensresten er nog in de bak voor restafval zit. In Papendrecht is dat gemiddeld nog 75 kilo. Als je deze kilo’s in de goede bak gooit, kunnen wij er groen gas en compost van maken. Doe je dit toch in de restafval bak, dan worden deze waardevolle grondstoffen verbrand. Zonde.

Afvalcoaches

De gemeente wil het je zo makkelijk mogelijk maken om gft en etensresten te scheiden. Daarom gaan vanaf januari afvalcoaches van HVC op pad om met bewoners in Papendrecht in gesprek te gaan over het scheiden van afval. De kans is groot dat ze de komende weken ook bij jou voor de deur staan! Dus, heb je vragen over het scheiden van afval, of zoek je tips over hoe je makkelijker etensresten apart kan houden? De afvalcoaches komen in januari en februari bij je langs om je vragen te beantwoorden. 
 

Deel dit op ...

Gerelateerd nieuws

Recyclekraam in gemeente Hoorn

Struikel jij in de gang ook iedere keer over die doos met oude snoeren en versleten pannen, ligt er in de badkamer nog een elektrische tandenborste

09 dec
Afbeelding recyclekraam inclusief inzamelbakken