tekening van huizen en bedrijven. Daaronder de diverse grondlagen en leidingnetwerk om warm water die in de grond zit te vervoeren naar huizen en bedrijven om ze te voorzien van warmte

goed omgaan met omgeving in gedragscode

Met het warme water dat we uit de aarde (aardwarmte) halen, kunnen we huizen en bedrijven verwarmen. Er komen steeds meer aardwarmtebronnen. Het is daarom belangrijk dat je op een goede manier met de omgeving omgaat. Hiervoor is nu een gedragscode afgesproken. HVC is een van de partijen die dit heeft ondertekend.

belangrijke mijlpaal

In de gedragscode staan richtlijnen hoe de aardwarmtesector moet omgaan met de omgeving van een aardwarmteproject. Het is belangrijk dat partijen zoals HVC bewoners en bedrijven in de omgeving van een aardwarmteproject betrekken bij de voorbereiding en uitvoering hiervan. Ook moeten zij de betreffende gemeenten, provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven en natuur- en milieuorganisaties meenemen bij de ontwikkeling van aardwarmteprojecten. De vereniging DAGO stelde de gedragscode op, samen met 25 andere organisaties waaronder HVC. Alle leden van DAGO (bedrijven die werken in de aardwarmtesector) ondertekenden de gedragscode. De komende tijd gaan zij aan de slag om deze uit te voeren.

ontwikkeling aardwarmte en HVC

HVC ontwikkelt ook een tweede aardwarmteproject bij Trias Westland. Vanuit Energie Transitie Partners zijn we bezig met de financiering van twee andere projecten in het Westland. We zijn in gesprek met de direct omwonenden over de plaats van het aardwarmteproject. Op deze wijze kunnen we hen betrekken bij de ontwikkeling van de aardwarmteprojecten.

10 jul

De gemeente Castricum gaat in samenwerking met HVC, KennemerWonen en CALorie onderzoeken of het mogelijk is om in de woonkern Castricum een collect

20 jun

In stappen over op groene warmte door aansluiting op het warmtenet Dordrecht.