Groen, groener, groenst

Met een 9,8 staan we op een mooie derde plaats van groene energieleveranciers. Zo blijkt uit de duurzaamheidranking van 2019. De consumentenbond, Natuur & Milieu, WISE en Greenpeace onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van 44 stroomleveranciers in Nederland. 

Opvallendste stijger

Het gemiddelde cijfer uit de ranking voor stroomleveranciers is een 5,6. Op een gedeelde eerste plaats staan 5 verschillende organisaties met het cijfer 10. Gevolgd door Powerpeers met een 9,9 en energie van HVC staat met een 9,8 op een mooie derde plaats. Hiermee is HVC de opvallendste stijger in de ranking ten opzichte van 2018. 

Grote energieleveranciers zoals Vattenfall (6,5), Oxxio (5,2) en Essent (4,6) scoorden matig.

De groenste leveranciers werken mee aan de echte omslag naar duurzame energie. Ze bouwen bijvoorbeeld windmolens of kopen windstroom via langjarige contracten. Deze bedrijven investeren niet in kolencentrales. Bij HVC produceren we groene energie, opgewekt op Hollandse bodem, uit biomassa, zon en wind.

Rapport stroomleveranciers

Voor dit onderzoek zijn 44 stroomleveranciers beoordeeld op drie belangrijke onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Stroomleveranciers worden in drie categorieën verdeeld: voorlopers, middenmoters en achterblijvers. De voorlopers investeren fors in duurzame energie.

Gerelateerd nieuws

Mannen van KennemerWonen, CALorie, gemeente Castricum en HVC schudden elkaar de hand en houden een bord vast met de tekst Start haalbaarheidsonderzoek warmtenet Castricum
10 jul

Onderzoek haalbaarheid warmtenet Castricum van start

De gemeente Castricum gaat in samenwerking met HVC, KennemerWonen en CALorie onderzoeken of het mogelijk is om in de woonkern Castricum een collect

Link
Wethouder Rik van der Linden reikt de sleutel uit aan Corrie van Randwijk, bestuurder van De Merwelanden
20 jun

Overstap naar een aardgasvrij Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden

In stappen over op groene warmte door aansluiting op het warmtenet Dordrecht.

Link
Van links naar rechts: Arjan ten Elshof (directeur Duurzame Energie HVC), Bob van der Hout (directeur Agri & Food Rabobank Alkmaar e.o.), Monique Stam (wethouder Economie en Duurzaamheid, gemeente Heerhugowaard), Marcel Numan (directeur-eigenaar NH Paprika en voorzitter Ondernemersvereniging Alton), Jaap Bond (gedeputeerde Landbouw en Economie, provincie Noord-Holland), Thijs Pennink (directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord).  Zij houden allen een draaiknop vast.
04 okt

Paprikateler ‘NH Paprika’ al geheel klimaatakkoord proof

Glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is op donderdag 10 januari 2019 officieel aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC.

Link