Groen, groener, groenst

Met een 9,8 staan we op een mooie derde plaats van groene energieleveranciers. Zo blijkt uit de duurzaamheidranking van 2019. De consumentenbond, Natuur & Milieu, WISE en Greenpeace onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van 44 stroomleveranciers in Nederland.

Opvallendste stijger

Het gemiddelde cijfer uit de ranking voor stroomleveranciers is een 5,6. Op een gedeelde eerste plaats staan 5 verschillende organisaties met het cijfer 10. Gevolgd door Powerpeers met een 9,9 en energie van HVC staat met een 9,8 op een mooie derde plaats. Hiermee is HVC de opvallendste stijger in de ranking ten opzichte van 2018.

Grote energieleveranciers zoals Vattenfall (6,5), Oxxio (5,2) en Essent (4,6) scoorden matig.

De groenste leveranciers werken mee aan de echte omslag naar duurzame energie. Ze bouwen bijvoorbeeld windmolens of kopen windstroom via langjarige contracten. Deze bedrijven investeren niet in kolencentrales. Bij HVC produceren we groene energie, opgewekt op Hollandse bodem, uit biomassa, zon en wind.

Rapport stroomleveranciers

Voor dit onderzoek zijn 44 stroomleveranciers beoordeeld op drie belangrijke onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Stroomleveranciers worden in drie categorieën verdeeld: voorlopers, middenmoters en achterblijvers. De voorlopers investeren fors in duurzame energie.

10 jul

De gemeente Castricum gaat in samenwerking met HVC, KennemerWonen en CALorie onderzoeken of het mogelijk is om in de woonkern Castricum een collect

20 jun

In stappen over op groene warmte door aansluiting op het warmtenet Dordrecht.