HVC wagen in de wijk, met belader achterop

hoe staat het ervoor in Noordoostpolder

Binnen een half jaar een forse daling van het restafval in de gemeente Noordoostpolder. En dat allemaal dankzij jou. Begin dit jaar ging het recycle-tarief in en het resultaat is nu al goed te zien.

Dinsdag 22 juni 2021

bijna de helft minder restafval

Zo is het restafval met bijna de helft verminderd, ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Wethouder Anjo Simonse: ”Dit is een mooi resultaat. Ik ben trots op hoe onze inwoners reageren op de nieuwe manier van afval inzamelen. Het huishoudelijk afval wordt beter gescheiden aangeboden.

Betere scheiding plastic, blik en drinkpakken

Uit de tussentijdse evaluatie blijkt dat jullie plastic, blik en drinkpakken, gft, papier en textiel nog beter scheiden dan voorheen. Jullie bieden de container voor restafval ook minder vaak aan. Dit is gedaald naar gemiddeld 47%. Dat scheelt in je portemonnee en  e kunnen nog meer recyclen. Wethouder Anjo Simonse: “Deze tussentijdse evaluatie laat een mooi resultaat zien, maar we zijn er natuurlijk nog niet. We blijven kijken naar de resultaten en de vragen die we van jullie krijgen. Zo kunnen we waar nodig bijsturen, om er met elkaar voor te zorgen dat we in 2025 nog maximaal 60 kg huishoudelijk restafval per persoon hebben in Noordoostpolder.”

Gft en etensresten

Het afval scheiden gaat goed, maar kan nog beter. Het aangeboden restafval is al veel minder maar we zien dat een groot deel uit gft en etensresten bestaat. In het eerste kwartaal 2020 zat er nog gemiddeld 8 kilo gft & etensresten in de restafvalbak. Een jaar later is dat aantal weliswaar gezakt tot 5 kilo, maar toch is dit nog bijna 30% van het totale restafval. Dat kan minder. Kijk op onze gft-pagina voor tips om dit afval nog beter te scheiden.

Gerelateerd nieuws

Digitale afvalpas in de HVC-app

Inwoners van Noordoostpolder krijgen een primeur. Sinds 7 december is het mogelijk om de afvalpas te koppelen aan de HVC-app. 

08 dec
Ondergrondse container wordt geopend met de digitale afvalpas in de HVC-app