4 afval bakken aan huis, papier, restafval, plastic en gft.

inwoners Papendrecht krijgen nieuwe gft-bakken

De gft-bakken in Papendrecht zijn aan vervanging toe. Eind van dit jaar wordt de bak bij zo’n 8000 adressen vervangen. We informeren je tijdig hierover. Maar wat hoort er allemaal in de gft-bak?

Ook etensresten in de gft-bak

Dat kippenbotje… hup in de gft-bak. En die visgraat? Die gaat er ook bij. Juist etensresten horen in de groene bak. Dan maakt HVC er weer groen gas en compost van. Nu bestaat het restafval nog voor ongeveer een derde uit gft en etensresten. Zonde toch?

Wat hoort waar?

Via de app van HVC zie je ook in één oogopslag wat waar bij hoort. Onderdeel van de app is een handige afvalwijzer. Van ruim duizend producten kan je nakijken waar het bij hoort. Staat het product dat jij hebt er niet bij? Laat het ons weten, dan vullen we de afvalwijzer weer aan.

Gerelateerd nieuws

Verzameling van diverse lege drinkpakken, blikken, plastic flessen van diverse merken
12 sep

Nieuw: speciale containers voor plastic voor hoogbouw in Dordrecht

Sinds deze zomer is het op een aantal plekken in Dordrecht weer wat makkelijker om plastic, blik en drinkpakken te scheiden als je in hoogbouw woon

Link
Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic
12 sep

Spectaculaire stijging inzameling plastic in Dordrecht

Veel bewoners van Oudelandshoek, Visserstuin en De Hoven hebben sinds eind 2018 een bak aan huis voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Link
wehouder Simonse levert spullen in bij recyclekraam
03 okt

Wethouder Anjo Simonse bezoekt de recyclekraam in Marknesse

Een kapotte lamp, lege batterijen, piepschuim en een oude pan… Wethouder Anjo Simonse leverde het donderdag 7 maart in bij de recyclekraam in Markn

Link