op voorgrond een meisje met vlechten en een groene jurk, gezien vanaf de achterkant. Rechts van haar een kleine jongen met zwarte broek en gestreepts short. In zjn linker hand heeft hij een blikje en in zijn rechter hand een verpakking die hij in een open vuilnisbak gooit

Inwoners Saendelft opgelet. Tips om thuis je afval te scheiden

Vanaf 1 mei kunnen inwoners in Saendelft verschillende soorten afval gescheiden weg gooien in ondergrondse containers. Voor elke afvalsoort zijn in de wijk meerdere ondergrondse containers. In andere wijken in Zaanstad ontvangen inwoners een plasticbak aan huis. Om het afval scheiden eenvoudiger te maken, zijn hier een aantal tips. 
 

Maandag 8 juni 2020

Plastic- blik en drinkpakken

Bij het plastic afval mogen plastic verpakkingen uit de keuken en badkamer, zoals lege vleesbakjes, groentezakjes en lege wasmiddelflessen. Ook lege drinkpakken en blikverpakkingen horen hierbij. Wanneer je afval goed scheidt, zul je zien dat je meer ruimte kwijt bent voor de plastic verpakkingen dan voor het restafval. Je kunt daarom je restafval prullenbak thuis omruilen voor een plasticbak. Voor het beetje restafval dat overblijft kun je een kleine pedaalemmer aanschaffen. 

Gft -en etensresten

Een afvalbakje op het aanrecht maakt het makkelijker etensresten te scheiden tijdens het koken. Je kunt het gft-afval verzamelen in biologisch afbreekbare vuilniszakjes. Deze mogen in de gft-bak en in de gft-container en zijn onder andere te koop in de supermarkt. Je herkent de zakjes aan een kiemplantlogo op de verpakking. 

Oud papier en karton

Voor het papier kun je een krat, oude doos of grote shopper gebruiken. Verzamel hierin eenvoudig oud papier en karton. Krat vol? Tijd om deze te legen in de container of papierbak aan huis.

Wat hoort waar

Wil je weten welk afval in welke container thuishoort, check dan de afvalwijzer op onze site of download de gratis HVC afval-app. De app is in de App Store (iOS) en in Google Play (Android) door te zoeken op HVC afval-app.
 

Gerelateerd nieuws