Wethouder staat rechts van bak met oranje deksel. Links zit een man in een rolstoel. Naast hem staat een aangelijnde hond. Ze staan aan de voorkant van een woning.

Inwoners Zeewolde krijgen plasticbakken

Inwoner Erik Wallenburg was de eerste gelukkige. Wethouder Ewout Suithoff reikte hem op 28 oktober een plasticbak uit. Eind oktober ontvingen inwoners van Zeewolde een bak met oranje deksel voor plastic, blik en lege drinkpakken. De plasticbak wordt eens per 4 weken geleegd. Het restafval dat over blijft brengen inwoners nu naar een ondergrondse container voorzien van toegangscontrole.

Zwerfafvalklep

Voor de invoering van deze manier van afval inzamelen, maakte inwoner Erik Wallenburg zich hard voor een zwerafvalklepje bij de ondergrondse containers voor restafval. De wethouder liet hem zien dat aan zijn verzoek gehoor is gegeven. Voortaan kan iedereen de opening van de zijkant van de container gebruiken voor het opruimen van zwerfafval.

Deel dit op ...

Gerelateerd nieuws

Recyclekraam in gemeente Hoorn

Struikel jij in de gang ook iedere keer over die doos met oude snoeren en versleten pannen, ligt er in de badkamer nog een elektrische tandenborste

09 dec
Afbeelding recyclekraam inclusief inzamelbakken